Wijnen

De Cevennen, een relatief nieuwe wijnstreek

Bij Kendepo verkopen we aangeprezen wijnen van lokale wijnboeren uit de Cevennen – les Cévennes in het Frans. Die streek ligt in het zuiden van Frankrijk, meer bepaald in de Languedoc. Hoewel het een relatief nieuwe wijnstreek is, is de bodem in de regio erg oud. Die bestaat uit klei, kalksteen en zandsteen, wat een grote invloed heeft op de smaak van de druiven.

Daarnaast draagt de aanwezigheid van bergen bij aan de smaak van de wijn, aangezien er een groot verschil is tussen de dag- en nachttemperatuur. Het gevolg is dat het langer duurt voor de druiven volledig rijp zijn. Daardoor worden de aroma’s geconcentreerder en de kleur van de wijn een stuk intenser. Enkele veelvoorkomende druiven zijn de merlot, de grenache noir (of de garnache tinta) en de chardonnay.

149
123
128

Ontdek ons aanbod aan wijnen

In de meeste Franse wijnstreken gelden er regels over de wijnproductie. Dat is in de Cevennen echter niet zo, waardoor wijnboeren volop kunnen experimenteren. Zo ontstaan er verrassende druivencombinaties.

Toch zijn de Cevennen vooral bekend om hun pure wijnen, gemaakt uit slechts één druivensoort. Hieronder kan u ontdekken welke wijnen er zoal in ons aanbod zitten:

Les GRSE

La Pupu

Om uw wijn te complementeren, kan u enkele typische streekproducten uit de Cevennen bij ons verkrijgen. We bieden onder meer ambachtelijke nougat, berghoning en kastanjeproducten aan. Stuur ons gerust een bericht als u meer inlichtingen over ons assortiment wil inwinnen.